Tämän vuoden aikana ehkä muutamme. Tai sitten emme, koetamme olla ottamatta jouluksi uuteen kotiin -stressiä. Itseäni moinen tavoite ahdistaa jo valmiiksi! Jos asettaisi tavoitteeksi vaikkapa seuraavan maaliskuun, voisi ehkä sitten yllättyä iloisesti päästessään muuttamaan jo tammikuussa? ;)
 
Muutosten vuosi on joka tapauksessa edessä. Edelliset 3,5 vuotta olen joko ollut raskaana tai imettänyt. Ihanaa aikaa! Hyvin kokonaisvaltaista, herkistävää, mullistavaa, henkistävää. Voisin kirjailla tähä kasan kliseitä joita muiden äitien suusta on kuultu iät ja ajat, mutta tyydyn vain allekirjoittamaan ne. Elämä neljä vuotta sitten oli erilaista mutta en kaipaa sitä sellaisenaan lainkaan! En myöskään halua jäädä loputtomiin vauvamaailmaan, vaikka tulenkin muistelemaan sitä lämmöllä ja haikeanakin. Olen näinkin itsekeskeiseksi, laiskaksi ja nautinnonhaluiseksi ihmiseksi antanut itsestäni paljon vauvoilleni. Äitihän tulen olemaan lopun ikäni ja se on ansioistani suurin ja tulee olemaan. Tänä vuonna aion vain ottaa hiukan omaa itseäni takaisin! Kalenteriin on keväälle jo merkitty OMIA JUTTUJA, joita odotan innolla. Muutama yli yön kestävä reissu hyvien ystävien kesken ja ehkä rakkaan aviomiehenkin. Ihania mummuja ja pappoja siunaten jo etukäteen! Tietyissä asioissa en aio koskaan "kasvaa aikuiseksi", jos se tarkoittaa luopumista huolettomista retkistä ja hetkistä ystävien tai oman kullan kanssa, tai kiitolaukkamaastoista ja naku-uinneista heppatyttöporukalla!
 
Aion tänä vuonna myös kantaa kevyen korteni kekoon taistelussa ilmastonmuutosta vastaan. Tehostan kierrätystä ja yritän päästä muovipusseista eroon mahdollisimman pitkälle. Lastenvaunujen korissa kulkee jo mukana kaksi kangaskassia kauppareissuja varten, ja olen niitä jopa muistanut käyttää :) Uuden talomme pihalle tulee komposti, ja materiaali- sekä rakenneratkaisuissa pyrimme energiataloudellisuuteen. Yritän vähentää talousveden käyttöä ja kiinnittää entistäkin enemmän huomiota lamppujen polttamiseen ja muutenkin sähkönkulutukseen. Sanoi hän ja jatkoi tietokoneensa näppäilyä yömyöhään... ;) Kakkosautokin mennee uuteen harkintaan, ja ainakin autokanta vaihtuu dieseliksi, oli niitä sitten yksi tai kaksi.
 
Itsessäänhän se uusi talo on varmaankin melkoinen anti-ekoteko, en tiedä, mutta vaakakupissa painaa paitsi turhamainen halu saada oma talo, myös lasten tarpeet - vaikkei olekaan sanottua että omakotialueella kasvaminen olisi jotenkin parempi vaihtoehto. Siltä nyt vaan tällä hetkellä tuntuu. Eli samoja asioita täälläkin funtsitaan, Merja! Lopullisia vastauksia tai totuuksia kai on turha hakeakaan. Muutoksiahan voi tehdä taas uudestaan!
 
Ai niin ja kiitos kukista! :)
 
1215797.jpg