Kirjailinpa tämän päivän kulkua, omaksi huvikseni ja teidän, armaat lukijani. Oli kyllä aika rentouttava päivä viime viikon yksinhuoltajuuteen nähden - pääsin harrastamaan ja sain melkein rauhassa tehdä kotihommiakin. Täytyy joskus kirjoitella perusarkipäivästäkin. Tai ehkä ei, saattaisi lukijalle tulla hiki ;) Olisi kiva lukea muidenkin sunnuntaipäivästä - kirjailkaapa jotain tuonne kommentteihin vaikka, jos ette blogaa!
 
04:00 Herään 1-veen unensekaiseen itkahdukseen, käyn laittamassa tuttia ja vessassa. Palaan sänkyyn ja koetan saada unta jet lag -koomassa kuorsaavan miehen vieressä. Korvatulppa ei juuri auta...
 
05:00 Havahdun kun aikaero-sekava mies herää ja siirtyy pelaamaan nettipokeria keittiöön.
 
8:00 Herään keittiöstä kuuluviin lasten ääniin, mies taitaa pyörittää aamushowta. Ihanaa, nukun vielä vähän, yksinhuolsinhan koko viime viikon ja nousin tenavien kanssa joka ikinen aamu viimeistään kahdeksalta.
 
8:05 1-vee hakkaa makuuhuoneen ovea. "Täittääää!" Ovi aukeaa ja riemastunut yöpaitamies rientää lähmimään kasvojani ja yrittää kiivetä sänkyyn. Nostan hänet kainalooni, jossa hän ei pysy sekuntiakaan vaan alkaa hillumaan ympäri sänkyä nauraen. Roikun yöpuvun lahkeessa jotta hän ei tipahtaisi lattialle (niin ei ole käyny kuin kerran...)
 
8:40 Koko perheen sänkypainin jälkeen mies lähtee antamaan lapsille aamupalaa ja saan jäädä lojumaan, luksusta! Nukun vielä tunnin!
 
9:45 Aamukahvin keittoon. Kohtalaisessa hulabaloossa taidan syödä pari leipää ja juoda puolet kahvikupillisesta lämpimänä. 1-vee roikkuu lahkeessa, haluaa syliin, haluaa pois, haluaa katsomaan ikkunasta ulos, haluaa vääntää mikron nappuloita, haluaa maissinaksuja, haluaa, haluaa... ja kun hän hetkeksi harhautuu leikkimään, kuuluu pian isoveljen vertahyytävää kiljuntaa kun pikkuveli sotkee hänen leikkinsä.
 
10:15 1-vee ilmoittaa iloisesti: Kakka!
 
10:45 Puen 1-veen ulos aamupäiväunille ja otan vähän OMAA AIKAA! Lähden tallille. Taivaalta sataa nenäliinoja. Nautin joka hetkestä. Myös siitä, kun ponin kanssa märässä hangessa kahlattuamme olemme likomärkiä ja sormia palelee. Ei sentään kaaduttu, vaikka märkä lumi pakkautui kavioihin emmekä voineet kuin kävellä. Juoruan tallilla heppajuttuja ja suunnittelen tulevaa Helsingin matkaa Katin kanssa. Lyhyeksi jääneen ratsastuksen vuoksi ei kerrankin ole kiire kotiin! 
 
13:00 Kotona. 1-vee on herännyt, syönyt ja kakannut. Autan verbaalisesti ;) miestä hänen yrittäessään työntää käärmettä pyssyyn eli ruokaa esikoisen suuhun. Nalkutan vähän siitä, että hän samalla pelaa nettipokeria. Syön itse pari karjalanpiirakkaa ja juon kupin kahvia. 1-vee roikkuu lahkeessa ja haluaa maissinaksuja ja...
 
14:15 Molemmat lapset päiväunille. Itse surffaan vähän, syön suklaataa, ja oikaisen sitten hetkeksi. En ole varma nukunko, mieskin kömpii jossain vaiheessa viereen ja alkaa kuorsaamaan. Itkuhälytin suhisee ajoittain, ja 15.45 1-vee herää lopullisesti.
 
16:00 Siivoilen lounaan jälkiä, ja aloitan päivällisen valmistelun. Usutan poikia sängyssä kuorsaavan miehen kimppuun, 1-vee ei osaa päättää haluaako miehen ja isonveljen kanssa sänkyyn ja sukeltamaan sieltä pää edellä alas, vaiko minun helmoihini ja tutkimaan tulikuumaa uunia. Maissinaksuja hän ainakin haluaa!
 
17:00 1-vee syö. Hän on pohjaton kaivo ja siksi onneksi helppo syöttää! Mitä nyt maitomuki lentää lattialle X kertaa. Joka kerta hän on yhtä hämmästynyt tästä fysiikan ihmeestä! "Kato!"
 
17:15 Muu perhe syö. Isoveli tekisi mieluummin kaikkea muuta, mutta muutamia suupaloja häneenkin saamme ahdettua. 1-vee kiertää pöytää ja haluaa palan KAIKESTA, mitä mekin syömme. Hän HALUAA!
 
18:00 Pojat kiipeilevät toisiensa, isänsä ja kaiken muunkin mahdollisen päälle. 1-vee oppii nousemaan joululahjaksi saamansa puisen, n. 30 cm korkean jakkaran päälle ja nousemaan siinä suorin vartaloin seisomaan. Siitä voi hänen mielestään lähteä suoraan kävelemään!
 
1208911.jpg
 
18:20 Sulkeudun makuuhuoneeseen katsomaan rauhassa Luokkakuvaa, jossa on tänään Kauko Röyhkä. Luettuani hänen Miss Farkku-Suomi -kirjansa olen ollut kiinnostunut hänestä ja hänen kirjallisesta tuotannostaan. On mielenkiintoista kuulla ja nähdä välähdyksiä menneen ajan Oulusta. Saan katsoa ohjelman rauhassa, mitä nyt 1-vee käy muutaman kerran oven takana huhuilemassa. Luksusta!
 
19:00 Koko perheellä iltalenkille. Pienempi rattaisiin ja isompi rattikelkkaan ja isä poroksi. Ilma on ihana, pari astetta pakkasta ja tiet lumisia ja vain sopivasti liukkaita. Kuljemme lähitienoita lasten tahtiin, käymme mm. bensa-aseman pihalla ihailemassa työkoneita ja rekkoja sekä juoksemme lumia auraavan traktorin perässä riemusta kiljuen!
 
20:30 1-vee sänkyyn puuron ja iltatoimien jälkeen. Puolessa tunnissa hän nukahtaa, kun olen käynyt kaatamassa hänet takaisin vaateriin sängyn laitaa vasten seisomasta.
 
21.15 Isoveli sänkyyn pitkällisen iltapala- ja iltapesusession jälkeen. Potalla on taas mietitty ääneen kaikenlaista. Äidin ja isin netti-, tv- ja parisuhteenhoitoaika alkaa.
 
21.25 "Pissattaaa!"
 
21.45 "Pissattaa!"
 
23.15 Menen nukkumaan. Saatan jopa saada nukkua koko yön, mutta todennäköisesti käytän esikoista kerran pissalla, tainnutan 1-veen kerran tutilla, ja pyöriskelen muutaman tovin kuunnellen kuorsausta...